Щиро вітаємо Вас на сайті
 Старокостянтинівського аграрно-промислового ліцею

23:37
Тиждень слюсарів

З 17.02.2020 р. по 21.02.2020 р. у Старокостянтинівському   професійному  ліцеї  згідно річного плану роботи  та з метою формування  зацікавленості предметами професійної підготовки, виховання любові до професії, поглиблення та розширення  діапазону знань здобувачів освіти, розвитку їх логічного мислення було проведено тиждень  з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».

Слід зауважити, що проведення «тижнів професій» в нашому ліцеї стало невід’ємною частиною життя, яскравим святом для учнівської молоді.   У рамках Тижня проведено багато цікавих та пізнавальних заходів, покликаних підкреслити значення професії, перспективи розвитку та трансформації у сьогодення автоіндустрії загалом. 

В програмі тижня були проведені:

Тиждень розпочався 17 лютого 2020 р. з оформлення виставки кращих творчих робіт учнів під керівництвом майстра виробничого навчання Гадайчука М.І.

 

18 лютого 2020 р. викладач спецдисциплін Домбровський В.Т. провів конкурс-вікторину  «Кращий автомеханік» з  предметів професійно-теоретичної підготовки за професією. Учасниками конкурсу були здобувачі освіти першого курсу, які мають високий рівень навчальних  досягнень з предметів  професійної підготовки. Завдання складалися з двох раундів та фінального раунду. У першому раунді учасникам було запропоновано  вибирати запитання за категоріями: матеріалознавство, система допусків і посадок, слюсарні роботи, зубчасті передачі, машини та їх елементи, деталі машин. Кожна категорія мала п’ять запитань, які оцінювалися від 100 до 500 балів.

У другому раунді учасникам було запропоновано  вибирати запитання за категоріями: матеріалознавство, слюсарні роботи, деталі машин, будова автомобілів, технічне обслуговування автомобілів, ремонт деталей. Кожна категорія мала п’ять запитань, які оцінювалися від 200 до 1000 балів. Також на табло запитань були заховані спеціальні питання: «Кіт у мішку» та «Питання-аукціон».

У фінальному раунді учасники мали можливість зробити ставку та вибрати категорію запитання. Членами журі під час оцінювання враховувалося кількість балів набраних учасниками на всіх рівнях.

1 місце – 2000 балів – Бойко Дмитро   – група 102; 

2 місце – 1800 балів – Франчук Назар – група 102;

3 місце – 1200 балів – Кобюк Максим – група 102;

19 лютого 2020 р. майстер виробничого навчання Коханський М.П. провів відкритий урок виробничого навчання в 310 групі на тему «Рихтування дверей і крила автомобілів».  Урок пройшов на досить високому рівні, учні засвоїли прийоми виконання рихтування  та підготовку деталей кузовів автомобілів до фарбування, і з великим завзяттям виконували виробничі завдання на уроці.

 

Основним заходом тижня  було проведення конкурсу фахової майстерності серед здобувачів освіти  груп  № 102, № 215, № 310, який проводився 20 лютого 2020 р. Завдання для конкурсу підготували викладач спецдисциплін Домбровський В.Т. та майстер виробничого навчання Кондратюк М.В.   В конкурсі брали участь здобувачі освіти  від кожної групи, які мають кращі знання і вміння з професійної підготовки. Конкурс складався з теоретичної та практичної частини.

Для виконання  теоретичної частини учасникам було запропоновано 24 тестових завдань з будови, технічного обслуговування та ремонту автомобілів. Для виконання практичних операцій обладнано 6 робочих місць. Учасникам було запропоновано виконати наступну роботу:

Виготовлення деталі «Натяжний гвинт ножівки слюсарної» згідно креслення.

Членами журі під час оцінювання враховувалося дотримання вимог безпеки праці та організації робочого місця, а також правильність та послідовність дій здобувачів освіти  при  виконанні роботи.

1 місце – 68 балів – Войтюк Іван – група 310;

2 місце – 64 бали –  Прус Олег – група 102;

3 місце – 63 балів – Мельник Андрій – група 102;

21 лютого 2020 р. в лабораторії будови та технічного обслуговування автомобілів майстер виробничого навчання Бойчук О.П. провів майстер-клас на тему «Перевірка форсунок дизельних двигунів», де ознайомив здобувачів освіти  з сучасними інструментами та пристроями, технологією виконання даної операції обслуговування автомобілів. Всі бажаючі  мали можливість виконати перевірку форсунок на стенді під керівництвом майстра.

За підсумками тижня з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» у наказі по ліцею були відзначені всі переможці та найактивніші учасники заходів.

 

Переглядів: 432 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0